Sunday, June 7, 2009

Mosquito vs Human - guess who win?

Apa khabar semua, Ai, sy x dapat nak tidur berikutan serangan 'vampire' mini , kat tempat ini memang sah banyak kes Dengue by Vampire Aedes ... ceh, menyampah duk bangun 2-3 kali semalam untuk menghentam bedebah2 tdk berguna ini.

Ramai yg bertanya : Apa hang duk buat kat Facebook tu, ingatkan x minat dan dulu ada friendster, kenapa terminate?


Alasannya : Friendster x cukup bagus dan ruangan itu macam tempat utk pelbagai rojak bertemu dan bergaul dgn kuah kacang, silap2 tergaul sos cili, nanti semuanya kedua2 pihak makin rasa menyampah dan mual.

Translasi :
Friendster is only as good and as far as a website for people to get to know ur superficial look and status - rich/ poor, great person or so so, superb popular individual or no one ...and so on. Not my type .



Facebook - memberi impressi yg lebih baik kpd saya, x bermakna saya suka tetapi saya anggap website itu sbg media utk mengumpulkan dan mengukuhkan ikatan sillarturahim yg dah lama terputus, 'tergantung ' kat mana2 dan yg baru bermula (don't worry, i won't do much to it once i get busy with life, for now, i am learning just for fun )


dan tdk terlupa,


saya masih sdg cuba memahami apa yg dimaksudkan dgn perhubungan dikaca mata seorg manusia yg normal dan happy go lucky, u look good - lets be friend, eh ...nampak kaya semacam aje, jadi fren la, Oh Facebook - boleh buat duit ni (memang pun ... harap ramai x sedar lagi sbb saya rasa menyampah juga sampaikan ada yg guna blog utk mencari duit padahal menggelarkan diri sbg org yg mulia la, berpangkat n berilmu la, kalau x masuk babak duit, saya xyah jadi angel, good good, i am so proud with such society - some are really hopeless yet hope and light awaits me, be positive

... what the heck charity means to u? Pahala? Tiket utk masuk syurga ke? Kalau syurga x wujud, kenapa pahala perlu wujud? ' Great sincerity' it seems , meet ur maker and tell Him that to his face, wait, no need to, He is watching you frm above. Hope that He will slap you in order to awake you frm slumber.




Why be a pretender?


Segalanya berkonsepkan kesederhanaan dlm hidup, friendster ke, facebook ke, faham2 la, tujuannya diwujudkan , sebenarnya memang berkonsepkan wang, how? Xyah cerita la, u all anggap aje tempat berhibur n just to keep intouch with your pals , that is good enough, jgn sampaikan terlampau 'mesra' dan melaburkan emosi dan semangat tanpa kawalan.

Nothing comes free in this world, nothing !


What you gave to the world in 100%, there is no way to measure and no rule/rules saying the so called invested 100% will come back to you - it is just impossible ! And rules exist because of mankind, before we are here, there never was a rule (i am not a descendant of an animal and please do not misinterpret Mr Darvin's concept of evolution - read more, before you draw such barbaric conclusion).

This is so not real. Hey, hang sepatutnya makan buah pisang, apasal la benda tu sampai kat mulut anda. Dah nyanuk ke, sel-sel otak dah banyak yg KO ... xyah nak jadi cool, x cool pun



Enjoy the journey in your life, it is not about the destination but the the time and peoples who you spent with, talk, play , hit... haha, watever - is the most matter. How can you tell, there is a destination?

Can you tell me, what will happen to you today?

Great since when that drink taste like banana juice?

Nah, life is a constant with plenty of surprises.
Saya dah guna 3 kali perkataan menyampah, dah sah, saya memang sedang rasa geram dan stress ! Die you mosquitoesss yg tdk berotak tapi dpt juga menyerang saya, ko ro se - kill , kill and
squash + smash !


Mosquito repellant didnt work, other device especially the smokey type is not suitable here, it feels like an oven and the fan spins like at level 2 when i adjust it to level 5 ... but ....


Yeah, who is the man here? Tsk tsk tsk, you little ones tries to kau tim me? Dream on , but please dont call for ur kaki and along ya, x larat dah ...



Dengar macam suatu gurauan aje? Haha... saya jarang bergurau, semuanya ada maksud tersirat.

Hehehe... apa yg kamu berdua buat tu? Apa yg anda sedang fikir tu? Biru, kuning, merah dan ...? Warna kelabu ma , quite your fantasy and day dreaming They are just planning for a cup of cokbanana (that drink + banana juice) and cigarbanana (cigarette + banana flavour ) .... Ai, 'harddisk' dah mula 'kotor' ni, bila nak reformat?

ChoyHH

No comments: