Saturday, May 9, 2009

Officially i get sick for one day ...

Huuray,

Akhirnya pecah rekod selepas entah beberapa tahun tdk jatuh sakit, pada hari Khamis, 7pm, saya telah mengalami keadaan yg agak kronik, mungkin versi heat stroke yg teramat mild.

Cerita nya begini, keluar dari dewan yg sejuk dgn air con, pi jln bawah matahari yg terik, masuk dlm kereta rakan yg bagaikan sauna, lepas tu pi beli jagung utk makan ... Wa Lah, pd pukul 7pm, badan saya mengalami heat trance, secara tiba2 panas meluap luap, mata mula berubah warna dan my vision nampak agak kekuningan and of course,.... shoot, benda yg paling benci sakit kepala dan sakit-sakit badan . Keadaan bertambah buruk bila nak masuk tido, berani betuk badan dan minda saya ini tak na masuk tidur.... Adoi, dah lah esok ada exam... i am goin to experience the heat changes again but ..... Stupid weather !

Apa jua penyakit sekalipun biasanya bagi saya, akan tamat dalam masa sehari , sekarang ni sedang menderita pasal perubahan pada badan saya , suffering the consequences, fever dah xda, head n body ache pun xda, makan berguni guni beras pun boleh .... tapi mata asyik berair, penglihatan belum 100% pulih ke normal, lidah rasa pahit, mungkin minum air banyak sangat dan makan buah nenas ....

Anyway, saya x ambil apa2 ubat pun, cuma ambil supplement Scott Emulsion - emm, minyak ikan kod dlm bentuk emulsi, macam krim , capsule macam x bagus sangat, plus i suka minum cold version of Ubat cap ibu dan anak (ubat batuk), plus some rock (...no rock n roll here... , buat lah minuman sebab ia boleh menyejukkan badan) dan ribena drink also versi sejuk, kalau guna air panas, masamlah jadinya.

I recall last time saya jatuh sakit, emm, badan menggeletar dgn kuat dan x henti, lidah hampir digigit dgn kuat (bukan sawan ya) , apa saya buat - Sembahyang, berfikiran positif dan paksa diri tidur, esok pagi.... xda apa2 yg berlaku..... pelik ah?

What i can say, you are the master of your body and always listen to your body and mind, dont ignore the signals, signs or changes shown by your body.

ChoyHH

No comments: