Saturday, December 29, 2007

HAPPY NEW YEAR EVERYONE !!!

Haha... tak sangka masa dah berlalu dgn pantasnya. Kini dah penghujung tahun dan ini menandakan bermulanya tahun yg baru, dgn penuh tenaga dan semangat serta keinginan dan cita-cita yg berkobar2, sambut lah tahun baru ini dgn tangan yg terbuka dan seiring dgn senyuman mu yg lebar dan manis, Selamat Tahun Baru and A VERY HAPPY NEW YEAR to all my pals.

Tahun ini apa pula azam baru saudara-saudari? Cerita lah sikit kpd saya. Berkongsi menandakan kami semua mengambil berat antara satu sama lain ma.

Ini gambar yg kami ambil kat dpn Muzium Terengganu( d largest muzium in Malaysia,check out d website www.muzium.terengganu.gov.my . Berapa besar u may ask,ini bukan terhad kpd muzium itu shj,this include d surroundings,about 3 jam pun tak habis explore lagi )

Haha...ini ucapan saya seikhlas drp sanubari ku utk setiap ku yg sedang 'berperang' dgn musuh yg bernama 'hidup'..... jgn sampai kan pula ucapan Tahun Baru pun tak beri kpd sesiapa yg mengambil berat ttg anda. Semua pun ada kerja ma, saya tak pi mana2 pun utk meraikan Tahun Baru 2008 ini, erm...masa tu saya sedang 'berperang' dgn bahan bacaan saya ....haha, nanti ada 'ujian' menanti....

Yg mula-mula, kepada 2 sahabat ku yg memberi semangat dan galakan utk saya memulakan blog ini..... mungkin juga pembaca setiap blog tuan hamba ini ,tak lain tak bukan ,Adam dan Brother Din. Thanks a lot sbb saya dah belajar banyak ttg blog dan saya ada kelebihan yg tersembunyi,dah mengetahuinya semenjak menulis dan 'bercerita' dlm blog ini. Tahun Baru ni,pi lah celebrate dgn family atau rakan2,at least bukan menyambut seorg diri. Semua liku-liku kehidupan yg pernah di tempuhi sudah semestinya mengajar kami betapa 'fragile'nya hidup sbg seorg manusia. Ada masa dan hajat yg muncul atau yg dah lama simpan2 tu,take some action and do it now. Replenish your spirit energy- semangat dlm diri anda (sebenarnya, tenaga kita bukan dtgnya drp makanan yg dimakan shj,ada faktor luaran dan dalaman. Apa benda dalaman dan luaran tu? Saya hidup demi utk mencarinya dan bila saya dah menjumpainya dlm hidup, saya akan berkongsi bersama anda yakni, perhubungan sesama manusia spt persahabatan dan keikhlasan serta kasih sayang yg terjalin (affection), tdk boleh lari drp menjadi faktor pencetus dan pemberi tenaga kpd diri anda.

Mr King Edward and our beloved MSU/KUTPM crews : Thanks man, for your christmas card, jarang saya menerima kad apatah lagi memberi kad...haha,u get what u sow. I guest i need to start practicing d joy of spirit to give and to receive. I used to manipulate my words to give strength to others in the form of writings but nowadays,dah jarang menulis.....kpd insan yg istimewa dlm hidup.... ramai tu, semua yg sedang baca tu, yg saya dah lama kenal tapi tak pernah pi minum sekali pun, yg dah lama kenal tapi tak keep intouch...... ai ! Perhaps this IS my new year RESOLUTIONS. If u guys r planing to do 'Bungy jump' go ahead n enjoy it ! Just make sure u r in one piece and cheerful when i meet u all back again later :-)

Me and a stone turtle statue

Kpd rakan2 yg lain Fikeri, Abg Omar, Boon(which one doesn't matter, i wish to all Boons), saudara Saiful di Terengganu and all my beloved friends who used to be my lecturer and my future lecturers...haha,kalau ada, kan Zali?-Buddies, plz keep intouch and do write to me somehow,i'll drop by someday to visit u all. Ustaz Fauzi kat Tganu-Wait for my call, we'll have a long long conversation,n i do wonder,have u visited my blog yet? Mr Haji Ishak, sorry my fren,dah lama kata nak dtg melawat anda,tapi sampai sekarang tak pernah jadi. I will...soon. Mr Achsan n d rest,i'll keep intouch,thanks for all your guidance n warmth words.

Zali,give me a call someday,nanti kalau phone tak guna tu kena bar lagi...haha. Nanti saya call la... hopefully,haha.If i keep on typing,it will be very very long..haha.I'll sms to you all later.

Some architecute stuffs at d outside of the museum
(Kamera tak boleh bawa masuk muzium!)

Well,what i can guarantee is that i'll pray for u all every night and then and may this coming year give all the best and countless blessings to u,every one of u all. Happy New Year 2008.

What u do for the world,is what the world is going to see, remember and reward u someday.And the world is nothing much but humans, communicable and social able living beings whom feed on love. If u do have any words or thoughts that have yet to get through that person, do it now, who knows it will change someone else's future and give them a brand new life.

ChoyHH

No comments: